Amarilló a közönségkedvenc IPA

Róth Zoltánnal beszélgettem a Hunyadi Sörbisztróban, mi az apropó, hogy most itt vagyunk a Hunyadiban azaz, hogy kerül az Amarilló az asztalra?

win_20150423_201012.JPGRóth Zoltán és Sal Bandy

 

Zolit nem kell bemutatnom, nem kell feketeöves sörtudornak lenni, hogy söreit ne tudnánk felsorolni: ...Távoli Galaxis, Pyrománia és a Bakancslista sorozat. A Hunyadi fb bejegyzésében bombasztikus utalások és egyebek azt sugallták, hogy itt a végitélet, az Amarillo komló most már tényleg nem lesz és most hű meg ha...gyere búcsúzni. Mi folyik itt?

R.Z.: Itt voltam házisörfőzni pár hete és Gábor a sörbisztró vezetője mondta, hogy van egy receptje a marhapofa ragu amit a Pyromania sörömmel készít. Mondtam neki, hogy ez jól hangzik és hol lehet megkóstolni, de hát most nem főz mert kevesen vannak. Akkor abban maradtunk, hogy a következő Bakancslista premiert ide szervezzük és akkor leszünk elegen. Végül is megoldottuk máshogy de ez volt az egésznek a mozgatórugója.
Van ugye a Bakancslista sorozat amit tíz hónapja kezdtünk, …minden főzet más komló… és akkor mindenki mondta, hogy: hú, nekem ez volt a kedvencem, másnak meg más, mikor lesz újrafőzve ez, vagy a másik, ezért arra gondoltunk, hogy megszavaztatjuk, döntsön a nép.

win_20150423_211423.JPG
Megszavazták, hogy melyik legyen a tízedik főzet a megelőző kilencből és az Amarillo nyert. De nagyon érdekes, hogy pont ez nyert, mert vannak ezek a sörpontozó oldalak (RateBeer és az androidos alkalmazás az Untappd) ahol az előző Bakancslista sörök valamint a Pyrománia és a Galaxis közül ez kapta a legkevesebb pontszámot. Tehát a szakma, illetve a sörpontozásban részt vevők teljesen homlok egyenesen másképp vélekedtek az Amarillóról mint a nép.

A sör nagyon eltalált, pont a személyes ízlésemnek való, de itt egy nosztalgia szavazás. Kedves olvasó, te melyik IPA-ra voksolnál?

Hol lesz a Rothbeer legközelebb megtalálható?

Megszerveztük a Rothbeer fesztivál kommandót, ami szinte még titok, az azonban nem, hogy a Bakancslistából csak keveset fogunk főzni és azt is csak szinte fesztiválokra tartogatjuk. Hódmezővásárhelyen leszünk május 7-től 10.-ig, majd Corvin negyed sörfesztivál jön, Főzdefeszten is biztosan lesz Bakancslista.

Kapacitással hogy fogod ezt győzni?

Új tartályokat állítunk fel, nem szeretnék olyan gerilla sörfőző lenni akinek van egy közönség kedvenc söre ami van három hónapig, majd aztán megint nincs, tehát próbálom egy kicsit jobban felépíteni a terveket, hogy folyamatosabb legyen az ellátás.

win_20150423_192237.JPGNincs jobb mint egy kis sör-kvaterka a teraszon.



Mit lehet tudni lesz még újabb Bakancslista?

Igen lesz, most állok neki pénteken rakom fel.

Alig várjuk!   

 

win_20150423_202050.JPG

win_20150423_195357.JPG

                                                                    

win_20150423_204237.JPG