Hopfanatic Pub újra nyit

A Hopfanatic Pub-tól érkezett a meghívás, hogy megújult design-al várja a sörkedvelőket, (Bp., Hunyadi tér 11., hogy el ne tévedjetek térkép itt ).

Kiss Tomiról nem lehet csak úgy jelzők nélkül beszélni ha sörről van szó. A tehetséges fiatal sörfőzőnek tavasz óta egyszerűen túl sok volt a főzéssel járó elfoglaltsága, hogy a fesztiválok mellett a Pub-al is foglalkozzon.

Image5.jpg

Kiss Tamás: "A hely koncepciója  változott. 10 csapon lesz pub sör, amelyek csak itt, csak csapolva lesznek elérhetőek. Ezek leginkább a mi söreink lesznek, de sok más vendég sör is lesz. Több mint 60 féle palackozott sör, köztük olyan is amit mi fogunk beszerezni.( ezek érkezéséről, értesítünk titeket)
Kibővült itallappal a világ legjobb italaival, pici borászatok még nagyobb boraival. A régi kajákkal, és még újabb korcsolyákkal."

WIN_20140926_151637.JPG

bejárat.pngMint rutinos sör fogyasztó, gyorsan csináltam egy tervet, ha szépen apránként átvágom magam a kínálaton poharanként, akkor 9 csap után talán eljutok a tizedik-ig a meglepetés vendég sörig..
Hát nem egészen így történt. Nem vettem figyelembe egy elég erős konstatnst, hogy a Tomi söreinek az alkohol foka többnyire elég magas. Szép ale típusú sörök, amelyekben a széndioxid nincs annyira jelen, így a habzása értelemszerűen nem olyan látványos. Az ízviláguk azonban nagyon összetett és ez csudajó.

Az APA-val kezdtem a kóstolást: Keserű erős komlózással indul, amit egy lágy citrusos íz kerekít le, így az utóíz egyáltalán nem keserű, csak kesernyés. Szűretlen. Nagyon bejövős. Szürcsölgetni kiváló. Alkohol: 4,5%

 Második a Please be crazy sör volt, amihez Tomi azt fűzte hozzá: "..ez egy igazi megosztó sör: vagy megiszod vagy nem." Belga búza kamillával. Hozzáteszem a kamilla éppen csak hogy érződik, nem eltúlozva. Nekem kicsit savankásnak tűnik, ami valljuk be ez így akár sértés számba is menne, de maradjunk a savas jelzőnél. Alkohol: 7%, itt már éreztem, hogy veszélyben a kostolási terv, gyengülök..cherry.png

A Cherry me, gyümölcsös, savas málnás-meggyes. Nekem most ehhez nem fűlt a fogam, de negyedikre a White Hops nagyon jólesett. Komlózott búzasör a végére reszelt kesernyés grapefruitot érzek.

Ha általánosságban lehet jellemezni a Hopfanatic söröket akkor azt mondanám, hogy elindul egyfajta ízzel, íz érzettel ami lehet az erősebb komló és a végére csavar valamit Tamás rajta, hogy az ízlelőbimbók a tuti indulás után egy kicsit kapaszkodjanak, hogy mi is ez, mi történik? Hasonló okoból szerethető nekem a Fekete Erdő kompzíció is, mert olyan intenzív sötét gyümölcsös illata van a sörnek, hogy (palack) nyitás után messziről is érezni az illatot, majd egy kávés keserű zamat zuhan be, amit azonban nem lehet harapni, kicsit ritkásabb az íztömeg. Nem vagyok barna párti, de erre a sörre sokáig emlékezni fogok.

A Pub felkészült meleg egytál ételekre is, ami az első nyitási nap mindenféle buktatóit is figyelembe véve meglepetés. Mi egy chili-t kaptunk, jó ízű volt, a tálalása is remek. Kicsit a bab főhetett volna, de az asztaltársaság egyöntetűen meg volt elégedve.

Ekkor kértem be a meglepetés sört. Talán nem véletlen, hogy vendégsörnek a "Csupor" Bunny Hop lett beválogatva. Igazi nagyon finom virág illattal indul, nagyon is illik a meglévő Hopfanatic kinálathoz.

WIN_20140926_163615.JPG
A Csupor Bunny Hop APA és a Hopfanatic White Hops egymás mellett.


A vendégsörök kategóriát később hamarosan Kővári Gergő Marshallja fogja követni, és tervbe van véve, hogy Tomi saját csapra komponál egy 1500-as évekbeli angol sört, amiről egyelőre csak találgatni lehet, hogy pontosan milyen is lesz, de hogy meg szeretném megkostólni az bizonyos! Természetesen tudósítani is fogok róla.

WIN_20140926_154935.JPG A Pub legforgalmasabb helye persze maga a pult, a háttérben a rengeteg 10! sör csappal. A pult előtti hely kicsit szűkre sikeredett, aminek gyakorlati haszna az, hogy a rengeteg fajta és féle üveges sörnek kellett valami masszív tároló.

A belső leülős terek jól szét vannak szabdalva, csupa asszimetria, kisebb nyagyobb asztalokkal. A falra és mennyezetre festett grafikák is hozzátesznek pluszban ehhez a hangulathoz. Az ember szívesen választ törzshelyénekegy ilyen helyet.

WIN_20140926_173626.JPG
 18 éven aluli rajongók szigorúan szülői felügyelet mellett :)

 

Untitled1.png
Sör Asztal Lovagjai: iszik: Krisztián, Kovács Tamás (sörtúra), Impavidus Mortalium sör, gasztro tudós és egyébként polihisztor. Másik kép: Bölöny József (őszes úriember: sörcikk gyűjtők klubb alelnök), Sal Bandy (a szerző).

 

Untitled2.png
Sör Asztal Lovagjai -hoz csatlakozott később Pável (Sörblog),

 

Untitled3.pngÉljen az ameriaki komló és az APA!

 

WIN_20140926_201137.JPGEstére szépen meg is telt a Pub, az újra nyitás remekül sikerült. A hely látogatását a blog ajánlja.