A Reketye sörfőzde hangja maga Reketye Zoltán

Lassan második éve, hogy piacra lépett a Reketye Sörfőzde. Így egy ty-vel. Korábbi, pont egy éves anyagom róla: itt. A sörfőzde vezetője Reketye Zoltán, vele beszélgettem arról, hogy most éppen miben töri a fejét, milyen lesz a szülinapi happening és tulajdonképpen hány sörfőző NŐje van (na jó ez így nem jó), szóval akkor nézzétek meg mindenképpen végig a nyolc percet.

Több sörről is beszélhettünk volna, de csak a Kartársnő és a Ravasz Hód volt megemlítve, -utóbbit aztán a pultnál nagy örömmel ki is kértem és valóban jó malátás íz-illat bontakozik ki belőle. Ez valóban nem egy olyan főzde amelyik gyakran nyúlna a receptkönyvhöz, hogy akkor most főzzünk egy valamit, mert a piacnak feltétlen kell az újdonság. Az újdonság persze azért kell, mert akkor miről is írnánk, de közben persze mi is változunk, az ízlelésünk is. Ezért mondogatom, hogy kóstoljatok sokszor, (keveset). Az igazság a poharatokban van.

Remek dolog olyan emberekkel találkozni-beszélni akik értenek a sörhöz, szeretik a jó sört és képesek jó söröket készíteni. Ha lehetőségem adódik akkor beszélek is velük, mert nekik valóban van mondanivalójuk. Figyeljünk rájuk.

Üdv,
Sal Bandy