Indoor Sörfesztivál a Gellértben

Egy nagyszabású víziót indított útjára a Serfőző (korábbi írásom róluk itt), megálmodta és megvalósította az első hazai zárt terű téli sörös rendezvényét a Gellért Hotelben. Az Indoor a szálloda valamennyi rendezvénytermét lefoglalta a sörkedvelőknek és a kiállítóknak, akik több mint 100 féle csapolt és üveges sörrel készültek.

A nyitónap február 19. pénteken volt: angol nappal kezdett. Szombaton: német nap, vasárnap cseh nap volt tervezve. Mi (Bazooka Joe és én) a szombati napon néztünk szét. 
img_4320.JPG

Szolid közönség, a süppedős szőnyegeken több mint érdekes bakanccsal sétálgatni korsóval a kézben. A hely eleganciája egyáltalán nem feszélyezett, majd nyolc órát vígan eltöltöttünk. Körbejártunk majd mindent, hallgattunk honi sörtörténeti előadást is a kínálatnak szinte nem is értünk a végére. Akivel tudtunk beszédbe elegyedtünk, mi remekül éreztük magunkat. Így tervezted?

Serfőző:
Az Indoor indulása nagyon jó volt első sörfesztiválnak. Nagyon nagy problémáink voltak a helyszín kiválasztásával, mert nem tudtuk, hogy egy csarnokos, pl. egy Bálna, vagy egy süppedős szőnyeges vagy valami félút lesz az igazi és igazából nem lett félút. Volt amit megnéztünk, volt amiben a vezetőséggel is meg tudtunk állapodni, hogy hosszú távon úgy éreztük, hogy ez jó dolog illetve jó dolog hozható ki belőle. Komoly félelmünk volt és ez valamelyest be is igazolódott, hogy a Gellért olyan image-al rendelkezik, hogy puccos, nem szívesen mennek oda az emberek. Jött egy ilyen komment, hogy a frakkom most tisztítóban van, akkor inkább nem megyek. Kaptunk még ma is olyan levelet, hogy mi a dressz kód, pedig sok energiát fektettünk bele, hogy ez egy laza rendezvény, egy sörkocsma legyen. Le is írtuk, hogy erre a három napra a Gellért átalakul Budapest legnagyobb sörkocsmájává.

 

Mi volt a koncepció az asztalok becsomagolásával? Ezek a kis kör asztalokat a barna csomagolópapírral és madzaggal pont úgy fedtétek be mint a nagyi celofánnal a lekvárosüveget.


foto_horvath_peter_gyula.jpg
Fotó: Horváth Péter Gyula

 

Abszolút a sörkocsma jelleg miatt. A vendégek még véletlenül se idegenkedjenek a valójában márvány asztaloktól, így sokkal könnyebben leülnek, beszélgetnek, és jól érzik magukat. Közvetlenné, élhetővé, barátságossá próbáltuk tenni minden sörkedvelő számára a Gellért hotelt.
Ha megnézik az emberek a képeket akkor egy nagyon laza ugyanakkor Gellért stílusú sörkocsmás haveros barátságos élhető rendezvényt láthatnak.

 

 

Volt sörkóstoló, sörivó verseny Katona Csaba vezényletével.

Vasárnap Cseh nap volt beharangozva, ami annyit jelent, hogy mind gasztronómiailag mind zeneileg egy cseh megközelítésű tematikát követünk. Polka. A Gellért sztárséfje pedig cseh gasztronómiai csodákkal érkezik ami a sörrel kapcsolatos.

Sörcikkgyűjtők: Gondolkoztunk a vezetőséggel, hogy mi lehet az a plusz amivel többet adhatunk a vendégeknek mint egy bármilyen sörös rendezvény és arra gondoltunk, hogy keressük meg a Sörcikkgyűjtők szövetségét, beszéljünk a Magyar sörcsapoló verseny győztesével Horváth Eszterrel és hívjuk meg. Szóval ilyen apróságokkal próbáltuk színesíteni a tematikát.

Most találkoztam a Fóti Sörfőzde 500-as sörével, a kóstoláskor említették, hogy kéthete került piacra. Volt esetleg arról szó, hogy valamelyik sörfőzde direkt erre az alkalomra ütemezte volna a legújabb sörének a promócióját?

Nem készülnek a kiállítók ilyen premierekkel a rendezvényeinkre. Ha előfordul az csak véletlen. Most itt egyébként három sör premierrel lehet találkozni, az egyik a Fourpure egy IPA és egy session IPA illetve a Camba Bavaria főzde Camba Nelson Weisse söre, ami egy búzasör, ezek még soha nem voltak korábban Magyarországon.

Zárszóként: Ilyen sörös rendezvényt szerettél volna, erre gondoltál, lesz e folytatás.

Nekünk mindig is az volt a fontos, hogy a látogatók jól érezzék magukat. Ez itt is megtörtént, tehát az elsődleges célunkat elértük. Több emberre számítottunk, de nem vagyunk elkeseredve, ez az első téli sörfesztivál Magyarországon, úgy néz ki, az emberek még nem elég nyitottak arra, hogy együtt tudjanak lélegezni egy ilyen típusú rendezvénnyel, egészen biztos vagyok benne, hogy jövőre sokkal többen leszünk.