Sörös antikvárius a város szívében

Beers & Books

Gombkötő György "Gomba" 15 évvel ezelött antikváriumot vezetett a Népszínház utcában. Akkor arról is álmodozott, hogy egyszer saját sörös üzlete lesz. Több alkalommal is találkozott olyan példákkal ami megerősítette benne az elhatározást, hogy életképes lehet ez a vállalkozás. Ebben az üzletben le lehet venni egy könyvet a polcról, ugyanúgy eladó mint a sör a hűtőböl. Le lehet ülni olvasni. Ez meglehetősen szokatlan így együtt, legalábbis idehaza.

Blog: Jó párosítás lesz ez így a sör és a könyv?

A visszajelzések nagyon jók, bejönnek és azt mondják, hogy tetszik nekik. Pl. bejött egy könyvet rendelt vevőm és vett még két sört.

Blog: Mért cseh söröket tartasz? Lehetett volna annyi minden más.

Igen, valóban, de mivel ehhez a részéhez nem értek a barátaim pedig igen kitűnő tanácsokkal láttak el, így Vétek Gyuri és Kovács Gábor erősített meg benne, hogy cseh söröket tartsak. Ez persze késöbb bővülhet.

Blog: Ez egy üzleti vállalkozás. Miben látod a bolt jóságát? Negyedmilliós sör készlet az nem kevés, gondolom mihamarabb szeretnéd kipörgetni.

Azt gondolom, hogy a sör másodlagos lesz a bevétel szempontjából, alapvetően én a régiségekhez, antik könyvekhez értek. Leginkább ezen a vonalon szeretnék nagyot lépni előre. A sör és a régiség, a két dolog kombinációja csak erősíteni fogják egymást. Ebben bízok.

Blog: Az régiségek árait hogyan határozod meg?

Nekem is utána kell néznem a neten, hogy up to date legyek. Szeretek nem csak régi könyveket tartani, hanem gyüjtök, veszek régi sörös plakátokat, egyedi korsókat, háború előtti üvegeket és egyéb sörös relikviákat amelyeknek gyűjtői piaca van. Alátét, címke, sörcikkek. Minden ami a sörkultúrához tartozhat.

Blog: Mi legyen a végszó?

A sör megtalálta a maga helyét és szerepét a kultúránkban és köszöni szépen jól van.

https://www.facebook.com/Beers-Books-Kft