Sör az irodában

Beeroda

A sörvirágzás szó úgy megtetszett mostanában, hogy majd minden írásomban felhasználom a májusi-júniusi sörös eseményekkel kapcsolatban. Sör ügyben tehát jelentem most is van új a nap alatt, új sörformáció alakult Beeroda néven. A vállalkozás több oldalról is foglalkozik a sörrel. Cégekhez kihelyezett sörkóstolást – sörcsapolással - is vállal, utóbbi lényeges momentum, mert így sokkal közelebb lehet kerülni olyan emberekhez, akik még életükben nem találkoztak a lágeren kívül más sörrel, netán azt sem tudja, hogy mi az, hogy IPA, vagy egyáltalán: mi az, hogy ALE sörök.

Dobi Zoltánnal a Beeroda „arcával” beszélgettem.

img_5348.jpg

Blog: A legutóbbi rendezvényetekről említetted, hogy a 70 ember közül egyvalaki egy 50 éves néni (sicc!) tudta csak azt, hogy mi az, hogy IPA (mert a férje éppen kedveli).

Beeroda: Ez egyrészről egyáltalában nem baj, mert fel lehet vállalni egyfajta edukációs munkát is, hogy figyeljenek oda a népek, hogy mit igyanak. A minőségi sörök egyre jobban beszivárognak a közgondolkodásba, a gasztronómiába. A csapatépítő tréningeken, vagy spéci céges rendezvények alkalmával rendkívüli a nyitottság az unikális különleges étel vagy italfogyasztás iránt. (Aki volt már csapatépítőn tudja, hogy miről beszélek) kereslet tehát van, csak helybe kell vinni a minőségi árut.

Blog: Az ilyen kivonulós céges bulikon gondolom mindig minden előre fixálva van, akár egy cateringnél, a mennyiség és a sörtípusok.

Beeroda: Igénytől függő, hogy mennyi csapolt sör szokott lenni, az üveges szortiment is változó, próbálunk minél szélesebb sörtípusokat bemutatni. Általában 8 -10-es sör szortimentet kínálunk. Bárki aki odajön a pulthoz csapolunk neki és közben elmondjuk amit erről vagy arról a sörről tudni érdemes, esetleg még a főzdéről pár szót. Közben próbálunk egy kicsit ízlést is formálni, amire az AHA élmény után mindig van esély, de igazából elültetjük az érdeklődés magvait, amelyek lehet, hogy csak később fognak kicsírázni és szárba szökkenni, de úgy érzem már ezekkel az impulzusokkal is nagyban segítjük a minőségi sörfogyasztás kultúráját.

 dobi.png

Blog: Milyen söröket visztek magatokkal?

Beeroda: A szortimentben alapvetően magyar kisüzemi vagy gerillák sörei szerepelnek, de fel tudunk venni természetesen a palettára olyan amerikai vagy egyéb tőlünk nyugatabbra főzött nevesebb söröket is amik így együtt magasabb (és biztonságosabb) szintet képviselhetnek egy kóstoláson. Az alap kezdősör mindig a láger, ahogy a bor kóstolóknál sem érdemes rögtön kezdeni a nagyborokkal. A lágert mindenki ismeri, utána jöhetne egy session IPA, egy IPA, white IPA, szezon sörök, belga sörök, porter, stout és a vége lehet egy árpabor. Egy 10-es szortiment általában szükséges.

dobi_n.jpg

Mi lenne a végszó?

Beeroda: A Beeroda egy működő ötlet kezdete, rendkívül rugalmasan akár további lábakat is tudunk növeszteni ha kell, mert képviselhetünk olyan főzdéket is, akik nem akarnak fesztiválozni, ilyen olyan okokból, leginkább azért mert ők a főzéssel szeretnének foglalkozni amihez a legjobban értenek, mi meg kimegyünk felépítjük a standot és eladjuk az összes sört. Például így képviseltük a Hopfanatic Sörfőzdét a Kisüzem2016 óbudai fesztiválon (korábbi cikkünk a fesztiválról itt). De más cégek előtt is nyitva áll az ajtónk.

13342064_10209668216445014_1260054732_n.jpg

További ötleteink is vannak: többek között saját márkás sört szeretnénk piacra vinni aminek már készen vannak a címkéi. (4.5% session IPA klasszik ivósör). A próba főzet előkészítése már halad, ha minden rendben lesz, jelentkezni fogunk.

13392984_10209668216485015_1147939917_n.png