Cseh sör fesztivál az EB árnyékában

Cseh sörbázis Pesten

Egy kicsit vegyesfelvágottal (Belga, Csiki, Dezső, Fröccs, stb. szükségmegoldásokra gondolok) indult az idei Cseh Sörfesztivál, ugyanis a szervezésre szűkös volt a felkészülési idő. A belváros teljesen EB kivetítő kompatibilissé alakult oda még egy gombostűt is beszúrni képtelenség, nemhogy fesztivált, ezért alakultak a dolgok ilyentén.

Ha kialakul egy stabil helyszín, akkor Martin Imre "vendéglős" (rendezvény igazgató) már építeni és tervezni tud, nem pedig improvozálni és újraszervezni, hogy a nagyérdemű vendég remekül érezze magát. Így sem lett káosz, a dolgok működtek, a sörök nagyon jók voltak.

Kiemelni söröket képtelenség az óriási felhozatalból: Nekem leginkább a Ferdinánd MAX 12-es jött be. Jó volt a Tankovna is (Pilsner Urquell), csak méregdrága és szombatra ki is fog fogyni, ittam egy kis Kozel "Papát" de most érzésem szerint a lágysága mintha vizességet adna neki. A Bernard új nitrogénes sör a Lavina, ízre teljesen tejeskávés. Inkább látványkategória.

SÖRLISTA:
Bakalař, Bernard, Budweiser, Černa Hora, Clock, Ferdinand, Holba, Klaster Praha, Kocour, Konrad, Kozel, Krušovice, Litovel, Lobkowicz, Lucky Bastard, Maxmillian, Nova Paka, Opat, Permon, Pernštejn, Pilsner Urquell, Platán, Postřižinské, Primátor, Purkmistr, Rebel, Rohozec, Staropramen, Svijany, Žatec, Zubr.

SÖRÁRAK
Az idei sörfesztiválon a korsó sörök 600-tól 900-ig forintos áron lesznek kaphatók. A korsó űrmértéke fél liter. A pohár (háromdeci)  400-600 forintért lesz megvásárolható. Minden pavilonnál lesz lehetőség egy decis kóstolót kérni ez a sör márkájától függetlenül 200 forint. A kóstoláshoz műanyagpoharat adnak, de lehetőség van üvegkorsót venni, vagy sajátot hozni. Az üveg korsókat-poharat kérésre ellötykölik ásványvízzel, vagy kijelölt helyen a vendég maga alaposan elöblítheti.

A fesztivál ingyenes, a fesztivál wc használat ingyenes.
2016 június 24-Július 3-ig a rendezvény mindennap 12:00 órától 24:00 óráig tart nyitva.
Mindent egybevéve ez a fesztivál a hagyományos cseh sörök kedvelőinek valóságos oázis a város tikkasztó sivatagában.