Sörárium nyílott Szolnokon

Ufókat ne engedjétek már a sör közelébe!

Na kérem megnyitott Szolnokon a Sörárium.  Egy olvasónk küldte be az infókat a képeket, videókat Magyar Máté készítette - nem  kis dolog ez, mert a fényviszonyokra egy szó van: hálátlan- én csak összeraktam.

A helyről: Meglepő, hogy pont Szolnokon születik egy ilyen alkotás, nem pedig a vízfej Budapesten. Látszik, van benne pénz bőven, nem sajnálva  apait-anyait meg pár raklap uniós pénzt is belebetonoztak  és bár korábbra tervezték  most lett készen a mű.  Másfelől öröm és boldogság, hogy vidéken is van minőségi sörélet. Még pontosabban minden olyan kezdeményezést mellszélességgel támogatunk és népszerűsítünk ami a sör kultúrát építheti.

A projekt kommunikációja pfff: ez egy ekézős bullshit  szagú bekezdés:  tekerj nyugodtan tovább a videóig.  Szóval az image egy bugyuta gyerek rajzoskodó és vicceskedő –kb. a Sir Lancelot –étterem színvonalú étlap leírás, kamu mese figurákkal.

Virítsd a lóvét!
Megérne egy oknyomozást, hogy mennyi tenger pénz is lett itt elköltve, de elégedjünk meg annyival, hogy van egy honlap ahol nem lehet simán egyszerűen megtudni mennyi a belépő, mert a Tekintsd meg jegyinformációinkat ezen a linken nem a szokásos módon működő link, hanem egy pdf-et töltesz le automatikusan. Aztán ki vígyeli a letöltés ikont.. Nah a lényeg: átlagos pógárnak egy ropi, de pl. nekem -agysérült informatikai- fogyatékosnak ingyenes lenne a belépő és egy hatéves gyereknek szintén. Van ugyane imidzsemmelt blog és persze fb oldal is, miért ne?

Update :!!!  "száz százalékban Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt nem titkolt célja, hogy izgalmas gasztronómiai elemmel bővítse Szolnok főterét, ezzel is növelve a városközpont vonzerejét. írd és mond 500.000.000.- forintos európai uniós támogatásból...

Na de jöjjön a tárlat.

 

Az első terem gyerekfoglalkoztató rész. a másodikban a tv-n elvileg kézmozgással lehet a térképen navigálni, ha ráközelítesz egy országra, meg tudod nézni milyen nagyüzemi sörök vannak ott (sajnos itt a fények nem voltak túl jók - valamint maga az eszköz sem akart túl jól működni)

Van még itt egy interaktív asztal, amin sörtörténeti érdekességeket tudsz olvasni (működése ugyanaz, mint a 5. teremben, az szerepel az egyik videón). ezen kívül egy tvn egy színész tolmácsolásában szintén sörtörténet megy
a 3. terem pihenős, ki van téve két üveg komló, zsákban gabona... :DDDD

a 4-hez nincs sok hozzáfűzni való, ivóeszközök különböző korokból, üres üvegek, pár eszköz meg sok dekoráció
az 5.ben szintén egy interaktív asztal, a sörcímketervező, ami nem működött, egy érintőképernyős plakátnézegető. utána van még pár eszköz. meg a folyosókon plakátok. ennyi a kiállítás...
...az étterminél az üvegfal mögött pedig a sörfőző tartályok.

 

Olvasónktól az infó, ami felpiszkált, hogy legyen belőle bejegyzés:

"Sörárium Szolnok - Ma nyit! A Weboldalon nincs még fent az élménysöröző és az étterem kínálata. Sebaj, írok üzenetet, hátha kiderül. A válasz: "hamarosan elkés...zül új weboldalunk, ahol a teljes étlap szerepelni fog, illetve ide Facebookra is feltesszük a kínálatot, amint az ételfotók elkészültek. A jövő héten ez biztosan meglesz már."
Persze, attól még megnézzük ma, éjfélig úgyis nyitva. Az ajtóban kedves hölgyek közlik, hogy a nyitva tartás holnaptól érvényes csak, de a városháza udvarába be lehet menni, csapolnak sört ott is.
Érdeklődünk, milyen sörök vannak, Van világos, az a Szőke Tisza, Szolnoki Olaj - az a barna, meg Rigó, ha egyszerre innád mindkettőt. Meg valami búzaféle, de mondják, akik kóstolták, az nem annyira sör.
5 percet sorban álltunk, kétkorsónyit haladtunk addig. Feladtuk. Majd holnap. De az étterem italkínálata, mint közben megtudtuk: presszókávé 490, hosszú kávé 590, Arany fácán 750, Heineken talán 800, üdítő 400. Biztató, nem? Mégiscsak Söráriumról beszélünk."

 ----------VÉGE-----------