A Másik Bolt bemutatja: Másik Sör

Halló! Itt a gépház! Még sört! ...házisörfőző akcióban...

A Másik Bolt egy helyi vállalkozás. Fábi (Wilmann Fábián) alapította; a kispesti Kós Károly térre rittyentett egy olyan fűszer-csemege boltot, hogy öröm nézni. Fábi nem akármilyen árut kínál, a minőség egy masszív rajongói kört hozott létre, amelyre lehet építeni. A Zöldség gyümölcs-fűszerek mellett komoly borválasztékkal indított, de nagy örömömre aztán hamar a kisüzemi sörök is célkeresztbe kerültek.

Most pedig ott tartunk, hogy a Másik Bolt beszállt a sört bizniszbe, Gasztonyi Ádámmal megalkották a Másik Sört és már törik a fejüket, hogyan lehetne folyamatosan kisszériás sörökkel, új ízekkel ellátni a Wekerle lakóit. Melyre igény biztos lesz, hiszen a népek a világon mindenhol  öntudatosan fogyasztják a helyi sört.

Két videót láthattok, az első a Másik Sörről szól, Gasztonyi Ádám kommentálja saját magát. Riport helyszín a Másik Bolt utcafrontja.

 

Ebben a videóban pedig az előzményekről van szó, mert természetesen Ádám már letette a névjegyét sörfronton.

 

Próbáld ki jó lesz!

A sört jól lehűtve ajánlom fogyasztani. A legjobb zamatait és ízeit is kiadja hamar a mostani indián nyárban. Az alap egy Amber Ale, amely komolyabb komló és maláta fűszerezést kapott. Bővebben lásd a videóban sörleírást.
img_7834.JPG

Alkohol: 5,2 % V/V
SRM: 12
IBU:36
0,5L

Untappd értékelésem: 4,0

Egy percet elfilóztam azon, hogy a kategória elérheti e ezt a pontszámot, de arra jutottam, hogy az íz élmény annyira jó, hogy mindenképpen megérdemli. Javaslom kipróbálni.

 Galéria