Aurora Australis quadrupel a transzkontinentális kollab sör

Ittál már sarki fényt?! Ez már művészet!

Igen, az aurora australis egy fényjelenség délen, ez ugyanaz mint az északi fény (aurora borealis-északi fény). De ez csak a habja a sztorinak, a krémje a következő:

Végy egy ausztrál főzdét, mondjuk Bridge Road Brewers (Beechworth, Ausztrália) megfőzik szépen a sörüket, majd hajóra teszik vörösboros hordókba és át az egyenlítőn egészen a norvég fjordokig utazik és közben érik a sör. A Norvég főzde (Nøgne Ø, Grimstad) pedig palackozza és piacra dobja. Még szebb lenne a sztori ha ugyanakkor a norvégok megtöltenék saját sörükkel az üres hordókat és retúr menne vissza az ausztrálokhoz..  :)

 

Milyen sör az ami kibír hozzávetőleg 24.000 kilométer utaztatást?!

Hát egy quadrupel.

img_0509.JPG

A sör színe: sötét, gyönyörű, barnás habbal.
Illata: erdei gyümölcsös, malátás.
Ízérzet: kávés, belgás meggyes. Lágy, habos a korty. A korty második érzete kezdett savanykás és szárazabb ízeket adni. A legvégén pedig tolakodni kezdett egyfajta savas gyümölcs (és dobjatok a mókusok elé de vörösboros kólás) ízek érkeztek, ami engem egy kicsit zavart. Gondolom azért bunyózott a sörrel a vörösboros donga rendesen.
Az alkohol nagyon magas, de teljesen elsimul. Ez a része nagyon rendben van. Szeretem ha egy sörben van anyag, ebben aztán rengeteg van (quadrupel) így lehetett csak túlélnie az egyenlítőn túli utaztatást, a kilométereket. Élő sör.

A sör igazi gasztronómiai élmény, cseppekben javasolt pl. barbecue ételekhez. A cseppeket komolyan kell venni, mert a palack csak 0,25 L. Dölj hátra és élvezd a 'fényeket'. :Dimg_0502.JPG

Szűretlen-pasztőrizálatlan. LIVE ALE!

A palackozási idő: 2012/12/20
Lejárat:2017/12/20
Gyors fejszámolás, öt évet!!! adnak a sörnek. Tehát én akkor 4 évesesen és 4 hónaposan fogyasztottam el.

Alk 11%/vol, IBU 30
Untappd értékelésem 4,25

 

A sör kóstolása a Beermarket jóvoltából történt. Köszönjük a lehetőséget!