II. Kraft Sörfesztiválról vágatlan riport

ahogy a blogger látja

A négy kraft sörműhely: a Monyo, Mad Scientist, Hop Top, Horizont és a velük főző gerillák egy  helyre vonultak, hogy egy nagy közös dzsemburin a sörkedvelők meglehetősen nagy választékhoz jussanak. A FŐZDEPARK (bővebben a résztvevőkről, a programokról ITT olvashatsz) tehát ismét megnyitotta a kapuit, hogy a sör Mekkája legyen erre a három napra.
Kőbánya. Valaha irdatlan mennyiségű jól faragható mészkövet termeltek ki a főváros építéséhez. A szétfurdalt, alagutakkal, nagy barlngszerű képződményekkel szabdalt városrészben tehát létrejött egy olyan telepítő tényező mely vonzó volt a nagy raktár helyiségekre igényt tartó cégeknek. Innen már történelem, a Főzdeparkban valaha működött a Királyi Serfőzde, a Deutsch-féle Kőbányai Malátagyár, a Fővárosi sörfőzde, főzött sört itt a Dréher és a háború után a Glóbus is itt tevékenykedett.
A fesztivál fotóiból készült "vágatlan" anyag

A fesztivált Kovács Róbert Kőbánya polgármestere, Dudok Ádám, Horizont és Pein Ádám, Monyo nyitották meg.
Kraft. Mi az hogy kraft? Ez egy alkotói filozófia a sörről, mely az alapanyagok, az eljárás tisztaságáról szól, hogy a sörkedvelő közönség maximálisan elégedett legyen a minőséggel.

Van meglepetésvendég, a Cerveses La Pirata és az Edge Brewing (utóbbit 2014-ben a RateBeer sörértékelő portál a világ legjobb új főzdéjének választotta meg.)

Számomra újdonság volt a Balkezes és az Uradalmi sörmanufaktúra döbbenetesen jó sörei, személyesen még nem találkoztunk, majd riport is készül velük. Nézzétek a Monyo standját, "ellopták" az őrült tudósok technokrata show feelingjét, rengeteget pepecseltek vele, de végre elkészült. Az első fotókon látszik, hogy délben a megnyitón még csak kevesen, de amikor már nem bírtam többet inni :D akkor szépen alakult a közönség szám.


Vadi új cuccok:
Horizont Sörök limitált szériás csak a feszt idején elérhető meglepetés sör: ez a HOPMASTER (40gr/Liter komló, de ha nem hiszitek kérdezzétek meg :) )
MONYO Brewing Co. & Egy füst alatt - BBQ PopUp / Deep Pit / ESB / 5,1%
HopTop Brewery / Tropical Swinger Club / Gyümölcsös IPA  -ez állati finom.
Uradalmi Sörmanufaktúra / Lumen / American IPA / 6,8% -friss harapós, remek komlós illat
Balkezes - kétszer hidegkomlózott -komló menyország, nagyon jó,
Mad Scientist / Transfusion / Blood Orange IPA
A vendégek premierjei:
armando_otchoa / Deep Throat Irish Bitchies / Foreign Stout / 7,5%
Masters Brewing & Distribution Co. / Juicy IPA

 

Szóval jó kis buli ez!

És végül egy kis szolgálati közlemény: általában sörfesztiválra víz nélkül ne menj, vagy vegyél a helyszínen, szerezz, kérj, mert bizony vizet inni kell, vagy... egyhamar nem mész haza. :D

 

Frisstés: 2017 05.20. 21.17

!!!FONTOS!!! VÁLTOZOTT AZ INGYENES FŐZDEJÁRAT INDULÓ/VÉGPONTJA!
A Blaha Lujza téren nem állhat meg többet a busz, a Műcsarnok melletti buszparkolóból fognak indulni és érkezni a buszok! Elnézéseteket és megértéseket kérjük!
Aki jelenleg a Blahán van és esetleg olvassa, a 28-as villamossal ki tudtok jönni. (Kocka utcai megálló)!

Frisstés: 2017 05.25. 23.42
A New England ipáról beszél Csanád Márton (Hara'punk). Itt: II Kraft Sörfesztivál

A cikk még frissülni fog!