Meghalt a Budavári, éljen a Belvárosi sörfeszt!

sörfeszt napok a belvárosban

Nna akkor nagyon gyorsan címszavakban, nem húzva az időt, milyen volt a tegnapi sörfesztivál a belvárosban? Milyen sörfesztivál is ez?

Az egyértelmű, hogy tudjukki ott pöffeszkedik a Budavárban így ott sörfesztivál immár nem lehetséges. De most akkor "Budavári" vagy Belvárosi vagy mi ez a mostani? Valaki nagyon marketinges döntse már el. Ugyanis nekem nem nagyon akar működni a "Belvárosi" néven a tag bejelentkezés a Szabadság térre csak Budavári néven.

Az egész fesztivált fizikai korlátaim miatt nem tudtam bejárni.
Mit Ittam?

 

Brew Your Mind: Yellow Haze. Ez egy NE APA, tele trópusi gyümölcs ízekkel aromákkal, fantasztikus, bombasztikus, mintha a gyümölcs rostokat is éreznéd a szádban..Januárban 4,5 pontot, később már jóval kevesebbet kapott, most is 4 pont alatt zárt, egy kicsit megfáradt. Untappd értékelésem: 3,25  (5,4% ABV , - IBU)

Hübris: újdonsága a kisPéntek, APA. Karamellmalátának köszönhetően sötétebb és malátásabb ízek amit a hidegkomló fanyarít és fűszerez. Untappd értékelésem: 3,75  (4.5% ABV , 33 IBU)

Gyertyános: Tekila's IPA, Aranyszínű IPA, agávé kivonat ad neki egy fanyar, gyógynövényes ízt. Az Amarillo és Mozaik komlók pedig tolják az egészet a Maris Otter vetett ágyra (maláta). Nagyon el van dolgozva az alkohol benne, nagyon ütős! Untappd értékelésem: 3,75  (8 % ABV , - IBU)

Gyertyános: Gesztenyés, Világos Ale. Engem egyszerűen egy cukormentes gesztenyepürére emlékeztet, amibe finoman benne van a bourbon vanília. Nagyon jól tolja a szolíd de mindent uraló gesztenyés ízt. Untappd értékelésem: 3,75  (5,5 % ABV , - IBU)

Gyertyános: Kazamata, Imperial lager, majdnem az egyetlen láger sörük, kollabként indult a Hatodik ízzel. A truvájról itt olvashattok egy korábbi tudósításomban:  http://kezmuvessortanepnek.blog.hu/2017/06/18/kazamata_az_imperial_lager  Untappd értékelésem: 4,0  (8 % ABV , - IBU)

Gyertyános: Barna Gyémánt, sötét lager, malátával alaposan megtömött láger. Hatféle. Annyira nem tudtam élvezni, mert rettentően hideg volt és nem tudta kiadni a legjobb aromáit. Erre még rárepülök, mert ez így most kevés infó. Untappd értékelésem: 3,5  (5,5 % ABV , - IBU)

First: IPA, IPA. Illatra alig valamit érzek, nagyon hideg, ízre viszont jobb. Nem érezni benne annyira komplex és erős ízeket aromákat mint egy ipában lehetne. A színe inkább apás jellegű. *Csupor szerint a béta főzet lett kihozva, a mostani jobb lesz. Meglátjuk. Untappd értékelésem: 3,25  (7 % ABV , 55 IBU)

Csupor: Kvass Ale, Ale. Uborkás íz és egy "fejmagas illat" jellemzi. Nemkedvenc. Ételhez inkább, magában nem ajánlanám. Érdekesség, hogy Marci "lakossági" felhívására kb. 25 liter otthoni uborkalét adtak le a sörhöz. Untappd értékelésem: 1,75  (6,5 % ABV , 3 IBU)

Csupor: Matryoshka, Stout - Russian Imperial.  Fél évig Csupor sörpárlattal átitatott tölgyfa csipszen érlelt. Nagyon malátás, édes, nagyon alkoholos.   Untappd értékelésem: 3,75  (12 % ABV , 40 IBU)

Csupor: PEARmanent, Gyümölcsös Ale. Ez egy körtés belga búza. A búza illatos a Vilmos körtétől, meg egy kis szénsavas íz. Untappd értékelésem: 3,5  (4,5 % ABV , 20 IBU)

Csupor: BONSAI DUBBEL, Belga dupla. Belga stílus, japán whiskhis tölgyfadarabokon érlelve. A recept a Dezsővel közös recept. Savanykás íllat, kicsit samponszerű. Untappd értékelésem: 3,5  (6,5 % ABV , 17 IBU)

Itt most álljunk meg egy szóra. Utoljára a Kecskeméti Manufaktúra söreivel a II. Indoor sörfeszten találkoztam a Gellért Hotelben. Akkor minőségen alulinak éreztem a felhozatalt. A héten volt egy hozzászólás a Craft Beer for the People csoportban, hogy ezek a sörök már nem azok a sörök. Teljesen jók. A hozzászólást nem tudtam figyelembe venni, mert nem a saját kóstolását posztolta ki az illető. Így most utánajártam, megragadtam az alkalmat és végkóstoltam a repertoárt. Olvassátok. többnyire szűretlen és pasztörizálatlan sörök.

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Búza,  Teljesen jó az illata, kicsit savanykásabb íz, de teljesen jól hozza a búzát. Kicsit a citrusos (citromos?) aromából többet éreztem mint kellett volna.
Untappd értékelésem: 3,25  (4,5 % ABV , 22 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Ászok,  Német pilseni láger. A típusnak megfelel, de kicsit pezsgős az íz.
Untappd értékelésem: 2,5  (4,2 % ABV , 22 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Dry Stout,  stout, Én keveslem benne az anyagosságot és a járulékos alkoholt. Így ez nekem egy enyhébb, könnyedebb porter. A kávéssága kevéssé érződik, illatban a malátásság dominál.
Untappd értékelésem: 2,5  (4 % ABV , 22 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Pils 12,  Kicsit opálos, kicsit édeskés. Szűrtelen, pasztőrizálatlan. Untappd értékelésem: 3  (4,8 % ABV , 40 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: APA,  Apa. Új sör. Illatban semmivel sem több mint eg átlagsör. Édeskés savanykás íz. Nem tetszik. Untappd értékelésem: 2,5 (nincs adatom % ABV , nincs adatom IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: IPA,  Apa. Illatos! Sokkal jobban hozza a kategóriája jegyeit -illat, íz-mint az eddigi söreik. Annyira emlékezetes egyéb jellemzőt most nem tudok rá mondani. 
Untappd értékelésem: 3,5  (5,8 % ABV , 48 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Málnás, angol ale. Illatban cukros málnás, ízben nagyon málnás. Vettem egy példányt otthonra, lehet, hogy több részlet is kihámozható belőle.
Untappd értékelésem: 3,25  (4 % ABV , 23 IBU)

Kecskeméti Sörmanufaktúra: Meggyes, ale. Illatban nagyon savas, ízben korrekt meggyes.
Untappd értékelésem: 3,25  (nincs adatom % ABV , nincs adatom IBU)

Zip's: Dirty 42, Búza. Vicces: dirty double dozen :D. Cascara kávé. (9:1) 9 a héja és egy a kávé. Tejsavas erjesztéssel készült. Savanyú íz.  Bocs emberek, de itt már a saját kéírásomat sem tudom elovasni. Nem tudom értékelni. :)   (4,2 % ABV , 4 IBU)

Képek. 

A hely adottságai kitűnőek. Itt aztán lehet lélegezni, nézelődni, van elég zöld. Jó a sörfelhozatal is. Akinek nem olvasható, meg egyébként is ezen a linken egy főzdére kattintás után a főzde sörei láthatóvá válnak.
A szervezők azért mégiscsak járatosak a média világában, a'la nature a 'sörfesztivál.hu' domaint szőröstűl bőröstül megvették.  http://www.sorfesztival.hu/

sorkinalat_3.png

 A jó sör legyen veletek!

 

 

index képwin_20170617_201614.JPG