Sörfesztivál újratöltve – kézműves sörök

lead2_3-e1368819090523.jpg_640x160

Sörünneppel indul a fesztiválszezon a várban. Kíváncsi vagy, hogy milyen a keserű méz sör, bodzás barna sör, szilvás és köleses sör, banán sör?

A sör sort szinte végtelenül lehetne folytatni- akkor itt a helyed! Három a magyar igazság: június 13. és 16 . között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, az eseménynek ezúttal is a Vár pompás teraszai adnak otthont. A látogatók közel 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék minőségi nedűivel és a világ minden tájáról érkező import különlegességekkel találkozhatnak.

A fesztiválon debütál két új nedű is: júniusban készül e la Köles Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18, gyógynövényekkel főzött söre.
Sör témában a Kézműves sört a Népnek Blog  további hírekkel szolgálhat.

“Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. A fogyasztói szokások változását mutatja a sörvacsorák elterjedése is, amelyek elképzelhetetlenek az egyedi ízek nélkül. A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk, hogy a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése. Számunkra a minőség az első, ezzel a hozzáállással tudjuk valóra váltani célkitűzéseinket és kiszolgálni a rendezvény törzsközönségét.” -ismertette a rendezvény céljait Kurucz Dániel, az egyik főszervező.

A vendégek a jól bevált 4 deciliteres betétdíjas korsókban fogyaszthatják a jobbnál jobb söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 dl-es adagokat is választhatnak. A könnyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a szervezők kártyás fizetési rendszert építenek ki, hogy ezzel is tovább emeljék a fesztivál színvonalát. A napijegyért az újítások ellenére változatlanul 1999 FT-ot kell fizetni, amely a hazai fesztiválokon megszokott gyakorlattal ellentétben tartalmazza az első korsó sör árát is. A szemfülesek akár fél áron is megszerezhetik a négy napos fesztivál bérletet, ha 2013 május 13 után regisztrálnak a bónusz brigádon megjelenő korlátozott ideig érvényes ajánlatra.

Lesz még: cider liget, Charlie, Ganxta, Mystery, Zup, Balkan, CockerCover, Doors és a Dumaszinház.