Bigfoot Sörfőzde
Branda Gyulával a Bigfoot Sörfőzde vezetőjével készült interjú a Múzeumkertben a Múzeumok Majálisán. Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, ami valóságos csoda a hosszú zivataros hetek után. Úgy néz ki napos fesztiválok időszaka kezdődik a sörrajongók örömére is.
A Bigfoot kínálatában már most komoly változásokat lehet tapasztalni, ugyanis az Ale Capone és a Silver Street főzése megszűnik, utóbbi egy erősebb komlózást, testesebb ízt kapott, amihez új név is dukál: 2222 (Négy Kettő).
Az interjú folytatódik.
Kézműves Sört a Népnek! blog (blog)
Branda Gyula (B. Gy.)
blog: Mi volt sörfőzde névválasztásánál a döntő momentum?
B. Gy.: Egy nagyon komoly vívódás előzte meg a névválasztást, angolos hangzású nevet szeretettem volna, de nem túlzóan, olyan sok variáció merült fel, hogy a legegyszerűbbnél maradtunk, ami a lábméretemre utal, ami 51-es.
blog: A névválasztás esetleg utal arra is, hogy neked vannak angliai tapasztalataid is?
B. Gy.: Az angolos névválasztás elsősorban az angol típusú sörökre utal, ami nem véletlen mert volt egy rövidebb kint tartózkodásom amikor a szabadidőmet sörfőzdék látogatásával töltöttem...
blog: Nem sörözők? Sörfőzdék?
B. Gy.: Az ember amikor kikerül külföldre megpróbálja megváltoztatni az életét majd rájön, hogy elég szigorú határok vannak benne, ezeket a határokat így léptük át, hogy sörfőzdéket látogattunk, különböző söröket kóstoltunk.
blog: Az élményeidet, vágyaidat mennyire tudtad megvalósítani a Bigfoot söreinek a készítésénél?
B. Gy.: Nagyon sok receptet, irodalmat gyűjtöttem be, ezek az élmények, leírások hangsúlyosan megjelennek a söreinknek az ízvilágában.
blog: Ez a Négy Kettes nagyon finom!
B. Gy.: Ebbe pont nem angol, hanem amerikai komló van benne amit az előbb elsoroltam, az illatában és az ízvilágában lehet érezni. A Négy Kettes most a főzdénknek a csúcs söre.
blog: Köszönöm a beszélgetést, további sok sikert kívánok!