Andrássy úton hömpölyög a sörforradalom

Szombat - vasárnap kitárja nem létező kapuit a Főzdefeszt és el lehet vegyülni az autentikus és a kisipari főzetek kínálatában. Minden magára valamit adó főzde eljön, mert egyelőre ez az egyedüli sörfesztivál amire szinte mindenki hivatkozik,  mert nem kevesebbet tűzött ki célul, hogy a sör demokratikus alapjog, az a lényeg ami a korsódban van, minden más mellébeszélés.

A tavalyi a nyár eleji Egyetem Rakpartról már írtam, hogy mennyire jót tett a fesztiválnak a levegő változás. A szervezők kezdenek nagyban gondolkodni, az eseménynek komoly logisztikája van, nem restelltek összeboltolni egy autómentes megnyilvánulással, ezért az Andrássy út (Nagymező és a Bajcsy közt ) le lesz két napra zárva. Főzdefeszt helyszín térkép itt.

10599142_870582706288183_3732749776477003084_n.jpg

 

itt igyál sok sört_1.jpgAz alapötlet jól kinőtte magát, igyunk olyan sört ami igazi alapanyagokból készült, így tehát a kereslet - kínálat hullámvölgyeire már egy egész kis/iparág termett, nem kisebb céllal, hogy megtöltse a vágyakozók korsóját a mindenféle díjazott és a nem kevésbé finom, házi sörfőzésből származó sörrel. A forint pedig jobban pörög ha az innivaló mellé van mit enni is, a Streetfood válalkozással együtt már igazi gasztro fesztivál lett, amit már sikk lesz a tévében is bemondani. Annál is inkább fontos az előrelépés, mert hamarosan a Főzdefeszt nyakában liheg a sör-virslis kombós Októberfeszt, ahol a Paulaner sör mellett (na jó, a Paulaner egy tisztességes jó sör, nem azért, csak nem kézműves..) Nagy Feró és társai haknijában lehet gyönyörködni.

De a lényeg a lényeg, ha a Főzdefeszt nem kezd elk@rvulni, ha továbbra is nem lesz belépőjegy és nem lesz újra bevezetve (nem lesz!) a fesztivál fizető kártya amit mégsem olyan frappáns használni, akkor minden rendben lesz.

Sörtérkép: (nagy méret)

sörtérkép.png

A sörök mellé nem árt egy kis tudományos szórakozás, hogy ne felejtsük el, miért is lesz az elkövetkezendőkben az a sör a kedvencünk, amit a nem is tudom hol ittam, itt egy online pontozólap, amit csak akkor ajánlok, ha olyan mennyiség lesz kóstolva ami már nem olyan könnyen fejben tartható. De íme: "Segítünk, hogy megismerd a sörök ízlelésének, értékelésének folyamatát, és hogy tudatosabban tudj figyelni a sör minőségére, tudatosabban tudj választani a sörök közül."  Nyomtatható verzió ez

Szerencsés jó időt kívánok a fesztiválozók és a főzdék számára, igazán megérdemeljük ezt ezt a szép hétvégét az esős monszunos nyár után!  Sörre fel!

Kézműves sört a népnek!