Extrém streetworkout sörkóstoló: Brewdog és Camba

Olyan rendhagyó ízű söröket próbálok most bemutatni, melyek mindenképpen rászolgálhatnak a #veszettkutya #dekadens jelzőkre. Megosztó sörök.  Lehet, hogy sorozat lesz belőle, de lehet, hogy semmi, mert a sörök időutazással és logisztikai manőverekkel a bolti premier előtt érkeznek be, így a lelőhely rendkívűl korlátos. Különleges, extrém sörök ezek, de az extrémitásoknak van helyük a nap alatt. A főzőmestereknek is kell szabadság, hogy kísérletezzenek.  Mi meg jól megmondjuk a véleményünket.

Figura 1# Browdog az utcán!
A kóstolást egy pubban próbáltuk megejteni de a késői érkezésünk miatt már nagy volt a zsivaj és a tömeg, így kiszorultunk az utcára...

img_4720.JPG
Első versenyző: Brewdog:
Jet Black Heart, ez egy Milk Stout.
Illata nem sok. Simulós testes fekete sör, pörkölt maláta, csokoládé, kávé ízekkel. Nekem egy kicsit tompák voltak az ízek. Magnum és Sorachi Ace komlókkal. Bogyós citrusos gyümölcsösség ami egy feketénél elég meglepő. Tejcukor hozzáadásával készült, ami arra jó, hogy nem bontja le az élesztő és így édeskésebb ízt működtetne, de próbáld ki, igyál egy korty tejet, ugye, hogy savanyú íz marad a szájban utána. Szóval ez nem egy édes stout.
Alc.: 4,7%
IBU: 30
Maláták: Black , Brown, Crystal, Dark Crystal, Extra Pale, Flaked Oats, Highly Kilned, Wheat
Untappd értékelésem: 3,75

ss.pngFigura 2# Browdog az utcán!
Brewdog: Arcade Nation, Ez egy Black IPA.
Lehengerlően, hipnotikusan illatos, friss gyantás fenyő illat, citrusos valami. A Simcoe, Amarillo és Citra komlók teszik a dolgukat. Könnyű test de intenzív ízérzet. Pörkölt csokoládés-kávés. Nagyon összetett kavargó ízorgia, lehet, hogy a kevesebb több lenne. Minden kortynál mást érezhetsz.
Alc.: 5,2%
IBU: 50
Maláták: Cara, Carafa, Crystal, Pale
Untappd értékelésem: 3,75

 

 

 

img_4727.JPG

Figura 3# Utolsó tétel egy német exkluzív sör: Heller Bock - Limousin (Camba)
Tölgyfahordóban érlelt sör, 0,25 L-es extravagáns palackban kerül forgalomba. A weben azt találtam róla, hogy a hordóban előtte legalább két évig Lantenhammer gyümölcs pálinkát tároltak (!)  utána kerül bele a Heller Bock. Ami kijön az meg már Limousin. :D
Ez egy alsó erjesztésű ászoksörrel (lager) készül, amihez az említett pálinka, méz és citromos ízek kerültek. A sör nekem kicsit vad és tolakodóan felmászik az orromba pattintva a buborékokat, agresszív fanyar és vad íz. Nem igazán harmonikus.
Alc.: 8,1%
IBU: 21
Untappd értékelésem: 3,25

img_4728.JPGMindent összevetve a söröket inkább érdekesnek,vagy őrültnek vagy pszicho ízvilágúnak titulálnám mint sokszori ivós kategóriának. Maradjunk annyiban, hogy a saját ízlésemhez képest túl #dekadens, főleg, hogy a Heller Bock alulról súrolja a 2K-t.