Megkóstoltuk! Jézus Ale!

Szem elekerekedik, hang fennakad. Jesszus! A két punk (Hara'Punk) fenegyerek ismét alkotott. Homlokon tókcsókolni a sok vásott ínyű kispolgárt. Egy svanykás ízvilágú sörrel.
- A sör: savanyú-gyógynövényes szájvízre hajaz, határozottan ellenpontozza a sok mézes puszedlit, édességet, tortát.

Illatában is savanykás, pinceszag. Az alkotók kora középkort emlegetik, nekem rögtön beugrott a lábszagú kínzókamrák, rozsdás bilincsek -...bilincs az egyetlen!... -TOCC!!. világa.
De kicsit szálljunk magunkba és gondoljunk arra Jézus ha ivott volna sört akkor biztos komló nélkülit ivott, de mondjuk akkor is kézenfekvő a datolya ízesítés.
 
Ugyanis a sör EGY SZEM KOMLÓT SEM tartalmaz.
Palack: 0,33l
Balling: 12°
Alkohol: 5% V/V
Untappd értékelésem: 2
Csinálnak ők sokkal jobbakat is. Csak hát valamit össze kellett barkácsolni húsvétra. Ez vót a projekt.
 
..és utolsó szó jogán itt az alkotók nem banális közleménye:
"Tádááám! Kitojtuk a tojásokat, vagyis elkészült a húsvéti sörünk, a Jézus Ale!
 
Egy igen trükkös darabról van szó, hiszen a típusa gruit, ami még az edzett sörivók számára is tartogathat meglepetéseket. A gruit sörök a 11. századtól egészen a 16. századig, a komlózás általános elterjedéséig élték fénykorukat. A korra jellemző, füstös és fanyar stílusjegyeket számtalan fűszer használatával egészítették ki. Ebből következik tehát, hogy a sör egy gramm komlót sem látott. Rendkívül sokféle fűszer van viszont benne, nevezetesen borókabogyó, borsikafű, fehér és fekete üröm, cickafark, szegfűszeg, szőlőmag, vad rozmaring és zsálya.
 
Tekintsetek rá időutazásként, élvezzétek a sötét középkor gasztronómiáját!"