Krak'n Town megnyitó avagy Grimm sört a népnek!

Kapitány! Kapitány! Jöhet az új hordó sör?

Józsefváros közepén, a Krak'n Town-ban jártunk, a Grimm sör bemutatójával egybekötve volt a hely megnyitója. A Mecénásnak hála most sem maradt el az ilyenkor szokásos ajándékhordó sör promo, így a Kapitány (Peter Hopsmalt von Corsair) engedélyezte, hogy minden betérő kaphat egy pohárka Grimmet. Mindenesetre rengetegen voltak a meghirdetett nyitásra, a masszív sor kilógott az utcára.
 
img_7765.jpg
Minden valamirevaló kocsma meghatározza önmagát, adja az alapító sztorit a kedves fogyasztónak, aki -mert az ami - nem átall többet vagy kevesebbet hozzátenni az eredetileg hallottakhoz, azaz lehet, hogy innentől fogva sokféle meghatározás fog keringeni a Krak'n Town-ról. Az ellenállás fészke, meg a birodalom ellen szövik a szövetség terveit. Ellenállnak bizony, az alapállás ugyanis az, hogy itt bizony nagyüzemi sört nem szolgálnak fel.
 
 
A hely stílusa valahol a 18. század végén (Viktoriánus) és a 19. elején (Szecesszió) imbolyog. Nemo kapitány Nautilusának pompőz belső berendezése jut elsőre az eszünkbe. Réz csövek, díszítés és titokzatos ketyerék, gőznyomást mérő órák mindenütt. A személyzet nem fecseg, pont annyit beszél amennyit kell. (A kapitány parancsa.) Speckó egyenruhában feszítenek és egy igazán cool heggesztő szemüveg lóg mindenki nyakában vagy homlokán.
Belépve az egységbe, rögtön a pulthoz lehet járulni, vagy nevezhetjük hajóhídnak, itt osztogatják a parancsokat és lehet sört is kérni.
Képgaléria
 
Még beljebb lépve mint egy tengeralattjáró fedélzetén kisebb boxok, kabinok tagolják a teret. A hajó bal oldalán egy hosszabb, valószínűleg a legénység számára fenntartott egybenyitottt egyszerűbb, étkezésre alkalmas.. ..na jó, ez legyen az étterem.
Aki pedig végkép a félhomályban szeretné szopogatni sörét és/vagy smacizni a nőjével az a lépcsősoron menjen fel karzatra. Jó lesz.
img_7780.jpg
Grimm Búza

 

A kapitány: mindenütt ott van, csapol, felszolgál, számláz. Hordókat előre, hátra! -szóval benne van a sűrűjében.

Kapitány! Kapitány! Jöhet az új hordó sör!?


De, hogy semmiképp se flejtsük el hol is vagyunk, a főellenség (gyönyörű szobrászművész installáció rézcsövekből), bizony ott imbolyog a vendégek feje felett, hogy egy váratlan pillanatban lecsaphasson gyanútlan áldozatára.. aki nem biztos, hogy hirtelen ki tudná mondani a nevét. Segítség! Egy Kraken!
 
img_7775.jpg
Akkor most pár szó a sörről. Az alkotó: Pethő Zsombor (Mecénás). zsombor.png
Bajor búza alap. Nekem nagyon ízlett, klasszikus búza megcsavarva egy kis (tényleg csak éppen, hogy) hidegkomlóval és a szárazabb íz felé mentek el. Amerikai komlóval a keserűség felé vitték az alap búzát és a Mozaik adott egy kis trópusi gyümölcsösséget.
A lényeg, hogy a sör nem lett széthúzva a búza a központi élmény.
4,8% ABV
IBU: 15
Balling 11°
Untappd értékelésem: 4,0
Itt pedig olvasható Zsombor érzékletesebb leírása a sörről. ctrlc-ctrlv. :)
 
img_7781.jpg