Pumpkin Ale a la' Permon

Mumusok, zsákos emberek, töklámpások figyelem!

Várakozás, hányattatás, reklamálás :) után végre győzött a logisztika és eljutott hozzám -sajnos csak Helloween után jó pár nappal- egy palack ebből remekből. A la' Permon.
Ilyenkor minden gyártó igyekszik valami aktuálisat a piacra dobni, de Permonéknál az az érzésem, hogy még erreis rátesznek egy lapáttal, a mókacsomagokat és csillagszórókat a két végén gyújtva dobálják a főzőüstből...folyamatosan.

A sör mindennel tele van ami jóság és varázslat. American Pale Ale, azaz nem egy durva ijesztgető komló IPA szörnyeteg, hanem egy kifinomult simogató és melengető APA. Nem is gondoltam, hogy ennek az iránynak ilyen mélysége van és ilyen finom.

A videóban inkább hangulati elemek találhatóak. Inspired by Helloween. :)

Ez egy töksör, ami a Permonos szokott vadkomlós vonalon innen szedegeti a rétről a virágot. Na de azért 15° Balling megvan.

img_8810.JPG

Szín: Borostyánon túli sötét, de ha egy csak újjnyi van a pohárban akkor inkább narancsost mondanék.

Illat: Akác mézes súlyos bódító, finoman selymesen mandarinos, haloványan tökös.

Hab: Jó kis hab keletkezik öntéskor, ami hamar leülepszik, de maradós a habfátyol. A hab színe itt már új dimenziókat ígér: barnásabb mint egy átlag ale.img_8817.JPG

Íz: Mandarinos-narancsos-tökös, a szűretlensége okán megvan a pürés érzet is ami szerintem fantasztikus. A korty vége kesernyésen gördül le. Remek telt, kerek íztömegként.

Alkohol: 5,8% V/V
Balling: 15°
5 féle érlelt maláta és kétféle komló, tökpüré
Untappd értékelésem: 4,25

A sör természetesen már elfogyott, ne is keressétek itthon, mert csak 300-400 palack érkezett a Helloween szezonra...az utolsó darabok egyikét hozta nekem a zsákos ember.  :)

image1.jpg

 

10708591_10152723268195469_1538138967252581149_o.jpg