SugarDaddy a desszert stout

...belga csokit nyalogatva...

img_9804.JPGA TuffBuzz Craft Beers előállt egy kollab sörrel. Fogta a receptjét és megfőzte a Mad Scientistnél. Az eredmény egy 11 százalékos (Alc/Vol) Imperial Mocha-Toffee Brownie Milk Stout lett.

 

Miért éppen Sugar Daddy?

Jelképes névválasztás, jelzi, hogy van itt egy durva dolog, de el is akartuk ütni az élét.

Ez egy vastagabb, magas alkohol tartalmú sör. Némi kávé kivonattal, de a benne lévő maláta is támogatja a kávés ízeket, aromákat. A Toffee karamellt jelent, édesíti a sört, ugyanis az élesztő nem bontja alkohollá a tejcukrot.  Valójában ez egy desszert sör. Ebből nem valószínű, hogy megiszol egy egész korsót.

Mit akartok ezzel a sörrel üzenni a fogyasztónak?

Minél inkább a prémium felé toljuk a dolgokat, üzenni pedig azt, hogy ne ijedjenek meg az árától, inkább kevesebbet, de abból a jobb minőségűt válasszák.  Ezekkel az extrém sörökkel nyilvánvalóan túllépünk a klasszikus sörökön:  láger, pilsner, most már az IPA-t is ide sorolhatnám. Még egyelőre nincs igazi felvevő piaca ezeknek az extrém söröknek. Lépegetünk előre, kísérletezünk.

img_9756.JPG

A palack nyakán az a vörös anyag az pecsétviasz? Ki találta ki?

Ezt momentán én, pontosabban egy Mikkeller videóban láttam és arra gondoltam, hogy erre a palackra ráfér, pontosabban illene hozzá, ez is azt üzeni, hogy  ez egy különlegesebb sör.

Ez nem egy komló centrikus sör, maláta azért van benne. Minden azt a célt szolgálja, hogy legyen testes, édes és 01.jpgkrémes. Van benne búzapehely és búzamaláta  is ami szintén segíti, hogy krémesebb legyen.  Itt most nitróval van fent a csapon ami szintén a habos krémes érzést segíti. (palack fotó: Mad Scientist)

 

 

A sör nekem kimondottan édeskés, a felszolgált hurkapálcára tűzött belga csokoládéval parádésan illett, de nem tudom hova tenni. Ez az a sör amire azt mondanám, hogy eltenném a pincébe és két év múlva venném csak elő. A pecsétviasz a butélia forma is ezt sugallja. Untappd értékelésem: 3,50


Összetevők: víz, malátázott árpa / búza, élesztő, kávé, kakaó, falked búza, narancsvirág kivonat, vanília, sötét muscovado, karamellel, laktóz, komló (centenárium lemondrop, pacifica, Ahtanum)

 

via GIPHY