Pécsi Sörgyár ettől még nem craft

American - PALE ALE-

img_20190124_115102.jpgFotó: Salbandy

 

A Pécsi Sörgyár egyik tavaly szeptemberben debütált szuperprémium! :D terméke került a kezem közé a minap. Szemügyre véve is megerősíthetem, hogy a gyár (mert nem kisüzem!) törekvése, pontosabban termékeinek a megjelenése, csomagolása tökéletesen hajaz a hazai kisüzemi folklór kicsit szégyenlős, kicsit egyszerű, sallangoktól mentes design és színvilágára.

Erre minden szüksége is megvan, mert maga a sör továbbra sem jó. Nyitáskor kellemetlen animális istálló illat terjeng ami jelentősen erodálja a további vizsgálható tartomány jóságát. A gyár nem tud kibújni a bőréből, a tucatlágerek világából meredek és izzadságos munka áttérni a felsőerjesztésű sörökhöz.
Beszerzés: áruház
Liter: 0,5     Ár: 250-260 Ft.
Alkohol: 5% V/V   Balling: 12°    IBU 32

A sör szűretlen, ami esélyt ad arra, hogy kedvezőbb ízeket, íztömeget mutasson. De ilyet csak nyomokban lehet érezni az alapanyagok spórólása okán. Veszélyt azonban annál inkább, mert sem a szállításkor, sem a boltban való tárolásnál nincs hűtés. Azaz általánosságban elmondható, hogy üveges kisüzemi/craft sört érdemes a főzdék taproomjában venni, ahol mindez biztosított, illetve vendéglátó helyeken, ahol rögtön lehet reklamálni.

tmg-slideshow_l.jpg

Nem gyakori de egyes helyeken specializált megoldás a petpalackba való csapolás, ami így hazavihető és a saját hűtőben tárolandó.

A kisüzemi söröknél egyre gyakoribbá válik a dobozos csomagolás, ami egészen biztosan kompaktabban véd mint a kisüzemi műhely körülmények közötti koronazáras megoldás. De a hűtés fontossága nem elhanyagolható. Ezek élő sörök. Nem lehet vele viccelni.

Számunkra nem meglepetés a kisüzemi sörök minőségének hullámzása, együtt élünk vele, ezért mindenkit arra bíztatok, hogy kóstoljon és kóstoljon, ami pedig akkor és most ízlik akkor csapjon le rá!

 

*Kedves Olvasó!  A facebook nem támogat bennünket. Neked meg csak egy kattintás a jobb felső sarokban a Követés gombra. Így értesülni fogsz legújabb cikkünkről. Köszönjük!

img_2356.JPG

 Fotó: Salbandy