Csókolom, sör van?

index2_16_9.jpg

-Mi van a hátadon?
-Semmi.
-Akkor tessék, most már itt egy beerbox matrica.

Új szereplő érkezett a magyar sörpiacra, avagy minőségi sörök „elvitelre a kocsmából, vagy kocsma mellől”

A beerbox nem kevesebbet állít, mint a sörpiac értékesítési oldalának reformját, amit zéró tőke befektetéssel, zéró bérfizetéssel és zéró bérleti díj fizetéssel old meg. :/

A truváj az, hogy a beerbox pontokhoz kapcsolódó kocsmák egy közös adatbázist képeznek. Ebből a felhasználó kiválasztja mit szeretne és munkába menet vagy jövet a csomagját a legalkalmasabb helyen fel tudja venni. Azaz nincs időhöz kötve, hogy mikor jön a futár, nincs benne a futár költsége, csak a kocsmai ár. Az ár pedig ugyanaz mintha az adott vendéglátó egységben vette volna. Ezt mondjuk nem értem, mert minden kocsma más és más áron dolgozik, de a beerbox oldalán található ár lesz a mérvadó.

Ez még jó is lehet.

Jó lehet a kocsmának, mert az üveges készlet mindig a legérzékenyebb pontja a sörláncnak, ha nem jól van tárolva a img_3764.JPGszűretlen pasztörizált sör például egy multinál, akkor annak befellegzett. A vendéglátó helyeknek ugyanúgy kell tárolni a sört mint eddig, de a torlódó készleteket bátran akciózhatják beerbox márkanév alatt. Nem magukat égetik.

Jó lehet a fogyasztónak is, mert úgy néz ki, kedvezőbb áron jut jó minőségű sörhöz mintha az eddigi sörfutárcégeken keresztül rendelt volna. Nyáron viszont nem lesz mindegy, hogy hol veszi fel a vevő a rendelést, mert árnyékban negyven fok az bizony nem vicces. Trafik tehát nem javaslott.

img_3755.JPG

A sajtótájékoztatót a Neked csak Dezső beerbox pontjában tartották tegnap este. Fotón: Balogh Balázs, a "Dezső" tulajdonosa. Készítette Sal Bandy

Mit mond erről a beerbox? 

img_3775.JPG

A beerbox egy szolgáltatási lánc, amely cseh, német vagy lengyel kisüzemi sörmárkák mellett a magyar kraft sörfőzdék termékeit is elérhetőbbé teszi a fogyasztók számára. Március 11-től, a beerbox indulásával, főváros szerte 15, már meglévő söröző és bolt kap beerbox Pont matricát, és csatlakozik a lánchoz. Fotón: Papliczky Péter, a Beerbox értékesítési vezetője. Készítette Sal Bandy

A vásárlónak lehetősége lesz fix kínálatból, fix áron kiválasztani kedvenc söreit, amelyet a beerbox.hu weboldalon keresztül tud megtenni. Itt kikeresi a hozzá legközelebb eső beerbox pontot és annak kínálatát, majd az adott egységhez elsétálva megvásárolja a kiszemelt főzeteket. Így a vásárló egy helyről, kifejezetten kedvező áron szerezheti be a kedvenc termékeket, valamint a beerbox rendszere által biztosított állandó készlet lehetővé teszi az azonnali és gyors kiszolgálást.

„Annak ellenére, hogy a prémium minőségű kraft és kisüzemi sörök iránti fokozott érdeklődés már hazánkban is erősen tapasztalható, a vásárló sokszor falakba ütközik – emelte ki Papliczky Péter, a beerbox értékesítési vezetője. - A minőségi kézműves sörök elérhetősége még mindig korlátozott, a vásárlás utánajárást követel meg. A beerbox a különlegességek iránti igények kielégítését tűzte ki célul.”

A főként Budapesten kiépült hálózat a vidéki területek felé is nyit: márciustól már Hódmezővásárhelyen, Szentendrén és Szigetszentmiklóson is találhatunk Beerbox Pontokat. „Hiszünk benne, hogy a vidéki hálózat kiépítése nemcsak a technikai feltételeken, de a kisüzemi sörökkel kapcsolatos edukáción is múlik, illetve a téma iránt fogékony közösség építésének is fokozott figyelmet szentelünk” – egészített ki Papliczky Péter.