Hunyadi lakásbisztró a Vár tövében

A napokban a Hunyadi lakásbisztróban jártam. Gondoltam megnézem magamnak ezt a helyet, milyen a sör kínálat.  Az alagúttól felfelé gyalogoltam a Hunyadi utcán, ami öblösen kitágul ahogy belefut a Szalag utca és már ott is vagyok. Már az ajtón való belépés pillanata sem hétköznapi, mert ahogy kintről (kvázi a teraszról) belépek az ajtón ugyanazzal a lendülettel már bent is vagyok egy előszobában(!), ami szemmel láthatóan egy lakás szerves tartozéka, de mégis én bárpultot asztalokat székeket keresek, valami kapaszkodót, hogy vajon jó helyen járok?

Hunyadi lakááás.png

 

Utca (terasz), lakás, bisztró egy háromság.
Itt ezen a szent helyen eldöntheted, hogy merre tovább.

index.jpgBent balra az elszeparált bisztró rész: a sörcsap-konyha, a pult-asztalkák-bárszékek,
jobbra a lakás rész: egy külön szoba, ahova akár csapatostul el lehet vonulni diszkréten beszélgetni sörözve.
Kint a terasz, mely most a langymeleg őszi novemberben kellemesen hivogató, de a fagyosabb decemberben már jellem aki kimegy sörözni.

A hely nagyon hangulatos, ismerősen otthonos, jó helyen vagyok érzés tölt el, bontok is magamnak egy sört.


Boros Gábor, üzletvezető

Nyitástól az éjféli zárásig Boros Gábor viszi az üzletet, akinek óriási vendéglátós tapasztalata van segítője pedig Tasner Levente, aki mellesleg jazzének tanulmányai mellett bolondult bele a kézműves sörök világába. Elköteleződésük, lelkesedésük no és a jó sörök fogják sikerre vinni a bisztrót. 


WIN_20141107_224404.JPGBoros Gábor csak jó sört érdemes


A négy sörcsapon Fóti-Zwickl, Fóti-Pils, Bigfoot-Alcatraz és a Hedon-Credo csapolható, palackos kiadásban pedig elég széles a kínálat. Aki pedig lezárni szeretne egy sörözést egy komolyabb IPA-val az is megtalálja a megfelelőt. Különlegesség, hogy a Reketye Sörfőzde Lokálpatriótája (Barna szűretlen láger) a Jónás mellett csak itt lesz megvásárolható.


Tasner Levente: Kell egy megbízható sörös bázis

A korábbi Café-s alapokra épült és októberben megújult formájában elinduló bisztróhoz teljesen új koncepcióra volt szükség. Gábor bátran nyúlt a témához, hogy a kommersz nagyipari lágerek helyett kizárólag magyar kézműves söröket kínáljon a vendégeknek.

Kezdetben csak a Legenda söreit lehetett kapni, a vendégek természetesen hamar megszokták a magas minőséget és igényelték a kedvenc söreiknek a folyamatos készleten tartását, de sajnos a Legenda pont olyan sörfőzde, amely számos sörféleséggel rendelkezik, de a különböző főzetekből nem folyamatos az ellátás. Ezért meg lett keresve a Horizont, a Békésszentandrási, a Fóti, Bigfoot, Hedon, Róth Zoli, a Reketye Sörfőzde és lehetne folytatni a sort még, hogy tesztelje a vendégek ízlelőbimbóit, beállítson egy stabil ivósör repertoárt, ami a különleges alkalmi főzetekkel egészül ki.

 WIN_20141107_223034.JPGConfitált tarja darabkák fonnyasztott lila hagyma és pirítós. A sör Legenda Pony IPA.



A fő elképzelés az volt, hogy a bisztró egy különleges találkozó-beszélgető hellyé váljon, ahova a környéken lakók és a vonzáskörzetben élő helyiek szívesen és rendszeresen jönnek beülni egy sörre. Ennek megfelelően az árak meghatározása is döntő momentum, ugyanis Gábor nem volt hajlandó kompromisszumra, mert a lehető legalacsonyabb árakon (600 -tól már kapsz) akarja kínálni a kisipari söröket, ami megjegyzem egyáltalán nem természetes itt a Vár környékén. A bisztró a helyiek mellett számít azokra a sörkedvelőkre is akik egyszerűen csak igazi sört szeretnének inni egy barátságos érzést sugalló otthonos környezetben. A turista szezon három hónapja csak bónusz lenne az üzleti tervben. Értelemszerűen itt nincs és nem is lesz csocsó és flipper, kizárólag a magyar kisipari sörök élvezete és a változatos hideg-meleg előételnek számító fogások, sörkorcsolyák kerülhetnek szóba, ami itt helyben, a konyhában is elkészíthető.

ss5gif.gif

A bisztró látogatását a blog ajánlja.

 

 

WIN_20141107_222706.JPG

 WIN_20141107_222456.JPG

 

 

 

 

 

WIN_20141107_221811.JPG

WIN_20141107_222445.JPG

 

 

 

 

 

 

WIN_20141107_222418.JPG

 ppppppppp.JPG