Egy kemény legény Permonból

A felsőerjesztésű Permon szűretlen pasztőrizálatlan sörökről már volt szó PIPA, PAPA (P mint Permon), de most egy fokkal komolyabb kvalitásokkal rendelkező tagját mutatnám be. A sör már első pillanatban hozza a formáját: én még ilyen erős habot nem láttam, még másnap reggel a pohár alján fel lehetett fedezni jó pár megdermedt buborékot. A sör illata virágos, kesernyés, a színe pedig borostyánba hajló sárga. 

Nagyon csúszós jó sör, az alkoholt egyáltalán nem érezni ki külön pedig van benne elég, de nem is olyan rengeteg a szárazanyaghoz tartalomhoz képest. Egy Serpa jobb ha megáll a saját lábán, mert dolog van, cipelni kell a málhát. A maláta és a komló ízvilága összhangban van. A hab tartóssága a 4 féle amerikai komló és a kétféle malátának köszönhető.

Alkohol: 5,7%
Balling: 16°

A palackot a Szabadság téri Cseh Sörfesztiválon szereztem be, az utolsó darab éppen rám várt a BeerBoard jóvoltából.